11 Aralık 2012 Salı

Çatlak Tedavi yöntemleri ve Kakao Yağı

           Türk Hanımlarının ciddi dert lerinden biri de Cilt Çatlakları... Cilt çatlaklarının gerçek nedeni hormonlardır. Örneğin ; kilo alındığında vücuttaki hormonlarda değişim gösterir. Bu değişen hormon miktarları elastine zarar vererek çatlaklara yol açabilir. Yani genel olarak zannedildiği gibi cildin gerilmesi çatlaklara sebep olmamaktadır. Aynı mekanizma hamilelik döneminde de geçerlidir.   

         Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor. En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor.Cilt yapımız çatlakların oluşma olasılığında çok etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın.Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekir. Çeşitli losyon ve yağlar cildin esnemesine yardımcı olabilir. Ayrıca bu bölgelere masaj yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından çatlaklara karşı koruyucu olacaktır.. Buna ek olarak masaj, soğuk – sıcak su ile şok duşu ve düzenli egzersiz yapmak cilt ve kasların oksijenle beslenmesi ve hücrelerin güçlenmesi açısından önemlidir.  Ayrıca dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve kendini korumasında önemli bir faktördür.

         Ama malesef şu da bir gerçek ki bir kere çatlaklarınız oluşmaya başladımı geri dönüşü çok zor,bu konuda teknoloji çok ilerledi birçok lazer yöntemi mevcut lazer le cildinizi yakıp deriyi soyuyorlar ve alttan yeni çıkan deri sayesinde çatlaklar yok oluyor tabi bu yöntem hem biraz pahalı hemde can yakıcı yöntemin adı  Fraksiyonel Lazer Tedavisi ..Ama başka yöntemlerde var mesela Kakao yağı..Kakao yağını hep duydum ama nedense hiç inandırıcı gelmemişti taki bir arkadaşım kullanılcaya kadar,benim de bacak arkamda çokkkk minik bir cilt çatlağı mevcut bakalım kakao yagı işe yarıcak mı :))Dediklerine göre çokk kötü kokuyormuş ama napalım neler neler kullanmıyoruz ki güzellik ugruna.sonuçta kimyalsalbir ürün de değil çekicez biraz yani :)) hamilelikte karına ve göğüslere sürüldüğünde o bölgelerin çatlamasını da engeller. Derinin çatlamaması için her gün deriye  masaj yapmak gerekir., güneşin zararlı etkilerini azaltan güneş yağı etkisi ile cilt koruyucu olarak faydalıdır.  Uygulama şekli vucudunuza yagı masaj şeklinde her akşam uyguluyorsunuz sürekli kullanım her bakım ürününde oldugu gibi bundada önemli ..Deneyelim ve görelimmmm...

7 yorum :

  1. bebe yağı da çatlak oluşmasını engeller bilgin olsun.. özellikle hamilelikde baya faydasını gördüm..

    YanıtlaSil
  2. Bebe yağını her banyomdan sonra kullanıyorum aslında .inşallah Allah nasip ederse aklımda bulunsun canım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bronzlaşmak için kullanıyordum gayet de güzel kokuyordu :)
    Kuzenime doktoru meme başına sürmesini önermiş, hem tedavi ediyormuş hem bebeğin o tada alışıp bir çeşit bağımlılık yapmasını sağlıyormuş ama tabii genel olarak meme tedavisi için sürülen her şeyin emzirmeden önce temizlenmesi gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapılan yorumlara gerçekten çok mutlu oluyorum,hem bilmediğim bir sürü şey öğreniyorum hemde sizin paylaşımlarınızla mutlu oluyorum,meme başına sürülmeside bebekle anne arasındaki bağ,bronzlaşma kakao yagı aslında gercekten cok faydalı bir ürün..teşekkürler

      Sil
  4. oluşmuş cild çatlaklarına etkili gelen bi yöntem var mı yada kakao yağı oluşmuş cild çatlaklarına faydalı oluyor mu ?

    YanıtlaSil
  5. benimde bacaklarımda zayıflayıp kilo almaktan çatlaklar oluştu gerçekten iyi geliyormu ne kadar sürede etkisini gösteriyor bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  6. Var olan çatlaklarada iyi geliyormu acaba ?

    YanıtlaSil

Link Within

Related Posts with Thumbnails